Møterommet

Bilder med funksjon

Union eiendom har ført opp «Portalen» på Grønland, den siste brikken i transformasjonen av området.

Dette er et eksempel på en svært vellykket byutvikling. Mange faktorer bidrar til dette, men arkitekturen og de mange valgene som er tatt bidrar til helheten sammen med innbyggerne og leietagerne. At man i Union-bygget like ved, har en rekke kulturaktører samt at det er etablert en rekke spisesteder og andre sosiale møteplasser tilfører området et ganske passende uteliv. Men tilbake til Portalen. Dette er et praktbygg som allerede utvendig utmerker seg der halve bygget «svever» over «Brodahls gummivarefabrikk». Når man blir ytterligere kjent med bygget og de tekniske løsningene både utvendig og innvendig skjønner man raskt at dette er en skikkelig «konfektbit» av et bygg, noe også leietagerne kan bekrefte.

Union eiendom hyrte meg inn for å fotografere bygget – en oppgave jeg tok på meg med glede da jeg trives svært godt med å fotografere spektakulær arkitektur. Underveis i oppdraget vil tilfeldighetene det slik at jeg også fikk i oppdrag å designe en løsning for lyddemping av et av møterommene i bygget, i form av bilder på lydabsorbenter som skulle monteres på veggene. Tidligere har jeg fått æren av å designe inngangspartiet på Papirbredden 3, et oppdrag jeg trivdes godt med. Det er mange hensyn å ta i et slikt oppdrag, som for eksempel formater på absorbentene som er gitt av produsenten, eller det totale antall kvadratmeter lyddempende materiale som må til for å oppnå ønsket effekt. I tillegg så bør det jo se bra ut også. Som en tilleggsdimensjon ønsket jeg å benytte bilder som viser frem litt av byen vår.

Løsningen ble godkjent, absorbenter bestilt hos Norsk akustikksenter, levert og montert. Det er jo alltid spennende å se det ferdige resultatet oppe på veggen, selv om løsningen allerede var presentert i form av et photoshop-bilde.
Den ferdige løsningen kan dere se i bildene under. Personlig er jeg svært fornøyd med løsningen, og det håper jeg alle brukerne av møterommet vil være også. Kanskje noen besøkende også vil få lyst til å se mer av byen?