Burning Zebra av Christian Houge

Et sterkt møte

Koronakrisen gir og tar, hele tiden. Som jeg tidligere har nevnt så ønsker jeg å rette oppmerksomhet mot de som krummer nakken og kjører på spesielt i disse tider. Jeg fikk en hastehenvendelse fra Fossekleiva kultursenter i forbindelse med at vi nå går inn i en fase med ytterligere innstramminger knyttet til koronaviruset. De skulle arrangere en utstilling og ønsket bistand med produksjon av film + foto fra utstillingen. Utstillingen var jo helt ferdig, men helt på målstreken snublet den i de nye innstrammingene, noe som jeg bare kan ane hvordan føles for de som har arbeidet hardt og lenge med å få det til.

Pga. liten tid til forberedelse hadde jeg ikke satt meg inn i utstillingen på forhånd, noe jeg vanligvis gjør, og derfor ble møtet med utstillingen ganske så overveldende. Utstillingen heter «Residence of Impermanence», av fotokunstneren Christian Houge. Bildene i utstillingen er av utstoppede dyr som han setter fyr på, for å fotografere dem. Uttrykket er både sterkt, vakkert og grotesk på en og samme gang, og utfordrer på flere plan.

Etter å ha tilbragt en dag med å fotografere og filme på utstillingen satt jeg igjen med ganske mange refleksjoner knyttet til forholdet mellom mennesker og dyr, og vårt forhold til naturen.

Uansett så var det en berikelse for meg personlig å få se denne utstillingen, og jeg håper arrangøren får vist utstillingen til noen heldige publikummere før den tas ned igjen. I mellomtiden kan dere ta en titt på videosnutten under (gi den full skjerm).

Jeg filmet og redigerte en "artist talk" samtidig, og om du ønsker å høre litt nærmere fra kunstneren kan denne være verdt en titt: